hirdetés

Kócos kisgyerek, hóna alatt a kedvenc állatkájával, takarójával vagy párnájával az éjszaka közepén a szülői ágy felé botorkál. Mindannyian ismerjük a jelenetet, ha már szülők vagyunk. Ha még nincs gyerekünk, filmen már biztosan láttunk ilyet, vagy akár saját gyerekkori élményeink alapján is tudhatjuk, hogy a kisgyerekek különleges viszonyt képesek kialakítani kedvenc plüssjátékaikkal, a rongyosra ölelgetett pelussal vagy szundikendővel, és szinte családtagként kezelik őket. Sokszor igazi társuknak tekintik a plüssöket, és beszélnek is hozzájuk, ami teljesen természetes.

 

A kiválasztott játék folyamatos jelenléte biztonságot ad számukra az elalvás időszakában, főleg, ha a nagyinál, a bölcsiben vagy az oviban pihennek, ahol különösen fontos, hogy nyugodt körülmények között érezzék magukat a kedvencük mellé bújva.

Plüssjátékok mindenkorra

A puha anyagok érintése jóleső érzést generál egészen kis kortól kezdődően, ráadásul a szociális készségeiket is növeli ez a szoros kapocs. Sokszor előfordul, hogy nekik tanítják meg azokat a dolgokat játék közben, amit a nagyoktól lestek el. Az ismétléssel tudatosítják magukban a tanultakat, és a gondoskodást is gyakorolják. Ráadásul, ha szörnyek laknak a gyerekszobában, akkor azoktól is megvéd egy igazi hős kedvenc. A nyugodt alvás így válik természetessé számukra szülői jelenlét nélkül is.

Ennyi feladat mellett Isten ments, hogy elkallódjanak valamerre ezek a fontos játékok. A biztonság kedvéért érdemes több darabot is venni a kedvenc figurából, így biztosak lehetünk benne, hogy mindig kellemes álmot hoznak, és nem kell az éjszaka közepén a keresésére indulni, vagy hajszárítóval szárítgatni a mosógépben felejtett nyirkos kedvencet, mert lesz egy dublőre, aki az ilyen alkalmakkor megmenti az esténket. De ehhez előrelátónak kell lenni, és folyamatosan használni kell a hasonmást is, nehogy kiderüljön a turpisság, mert akkor a hiszti garantált.

Szundikendők a legkisebbeknek

Bár nincs ráhatásunk arra, gyermekünk milyen kedvencet választ magának, terelgethetjük a választását, ha olyan pihe-puha játékokkal vesszük körbe már az első időtől kezdődően, amiket mi is szívesen szorongatunk. A Babylion és a SunBaby termékeket kínáló Baby Lion puha szundikendői és plüssállatkái ideális választások a babák megnyugtatására. A rágókákkal ellátott minősített bababarát anyagú alvótársak a fogzási időszakban is segítenek a fájdalom leküzdésében, így hosszú ideig nélkülözhetetlenek. A kiságyra, babakocsira vagy hordozóra is tehető kellemes tapintású plüsskígyókkal magatokkal vihetitek a kedvenc plüssjátékokat. Színes díszek vonzzák magukra a gyermekek figyelmét, és serkentik az érzékeiket.

Válassz olyan plüssjátékot gyermekednek, amiről tudod, hogy éveken keresztül szeretni fogja. Egy aranyos plüss bármikor képes feldobni a napot. Ha kímélő programmal mosod, sokáig megtartja puhaságát és élénk színét.