hirdetés

Sajnos volt dolga a Gyermekmentősöknek. Pilisen egy 2 éves kislány esett a medencébe, nem tudták megmenteni már az életét hiába küzdöttek órákon át érte. Lellén azonban egy 3 éves kisfiú túlélte a medencés kalandot.

 

Egy kétéves kislány és egy 3 éves kisfiú is a kerti medencébe esett. A Magyar Gyermekmentő Alapítvány közleménye szerint a kislány életét nem tudták megmenteni.

Vasárnap Pilisre kapott riasztást a Magyar Gyermekmentő Alapítvány, ahol egy 2 éves kislány esett medencébe. A lány életét a hosszadalmas küzdés után sem tudták már megmenteni.

Szintén vasárnap a lellei mentő Balatonszárszóra vonult, ahol egy 3 éves kisfiút húztak ki a kerti medencéből, aki már lefele süllyedt a vízben. A kisfiút szerencsére még időben sikerült kimenteni.

Tapasztalataink szerint a kerti medencés balesetek többnyire akkor történnek, amikor a felnőttek a házban vannak, a gyermekek pedig kihasználva a pillanatnyi figyelmetlenséget, kiszöknek a medencéhez – hívta fel a figyelmet az alapítvány közösségi oldalán.

Azt javasolják, hogy a kerti medencéket, tavakat kerítsék körbe, vagy fedjék le, amikor használaton kívül vannak, vagy zárják kulcsra a bejárati ajtókat, földszinti ablakokat.

 

( Csákány )