hirdetés

Brutális erőszak történt egy budapesti általános iskolánál. Egy 11 éves diákot egy végzős fiú szó szerint péppé vert , bokszerrel. Szerencsére nem végződött tragédiával az eset, mert a bokszerrel kegyetlenkedő iskolást leráncigálták a sértettről. Az ügy érdekessége, hogy a tiltott fegyvernek minősülő bokszert használó iskolás az eset után is abba az iskolába járhat, ahová a péppé vert sértett.

 

Elképesztő brutális eset történt a Kelenvölgyi Általános Iskolánál, Budapesten. Egy végzős diák egy tiltott fegyvernek minősülő eszközzel, egy bokszerrel, péppé vert egy 11 éves diákot. Az ok kegyetlen: megsértette a megvert fiú a végzős diák csaját. Úgy tudjuk a megvert diák súlyos sérüléseket szenvedett és csoda, hogy nem történt tragédia. Az eset miatt a sértett családja feljelentést tett.

 

11 éves gyermekemet pont egy hete az iskola melletti játszótéren, boxerrel felfegyverkezve megverte egy 8-os iskolatársa.
A fiam az iskolába szaladt vissza segítség nyújtás miatt, miután lerúgta magáról támadóját.
Az ügyben megtettem a szükséges feljelentéseket, ám döbbenten tapasztaljuk, hogy az elkövetô személy azóta is jár az iskolába, ami miatt gyermekem a szünetekben fél elhagyni saját osztálytermét.
Az igazgató szerint nincs hatáskörükben felfüggeszteni, eltanácsolni az elkövetôt, sérülne a tanuláshoz való joga.
Nonszensznek tartanám, ha nekem kellene kivennem a gyermekemet az iskolából annak érdekében, hogy biztonságban tudhassam.-írt a kisfiú édesapja.

A rendőrségnek elméletileg a kegyetlen iskolást nagyon őrizetbe sem veheti, mert még kiskorú. eljárást folytathat és vádat is emelhet majd az ügyészség. Azonban az iskolából kirúgatni, kitenni, eltanácsolni még a hatóságoknak sincs joga. Persze a történtek után egy felelős szülő minden teketóriázás nélkül kivenné a verekedő fiát, nehogy újabb bajt csináljon.

 

Mivel az incidens az iskola, tehát az intézmény területén kívül történt, a hatályos jogszabályok alapján mi nem indíthatunk fegyelmi eljárást az érintett tanuló ellen. Én voltam az, aki elsőként rohant a gyerekeket szétválasztani, de hivatalosan nem tehetünk többet.-mondta a Kelenvölgyi Általános Iskol igazgatója, Benis Andrea a Népszavának.