hirdetés

Hétfőn landolt a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren Joulupukki, a finn Mikulás, aki egy hetet tartózkodik hazánkban. Eddig már bejárta az ország nagy részét, pénteken pedig Budapesten fogadja a gyerekeket.

Joulupukki_

A magyarországi Finn Kulturális Intézet hozta el hozzánk a lappföldi Mikulást, akit a repülőtéren gyerek fogadtak, a XVIII. kerületi óvodások és a Győr-Moson-Sopron megyei Lipótról érkező iskolások köszöntötték.

Joulupukki egyhetes programja alatt több városba és kis községbe látogatott el Magyarországon, a nyilvános találkozók mellett iskolákat, óvodákat és árvaházakat is felkeresett. A finn Mikulással kedden a salgótarjáni Fő téren, szerdán a Veszprém megyei Könyvtárban, majd Győrben, a Széchenyi téren lehetett találkozni, csütörtökön Ajkára ment.

A finn Mikulás a hagyományokhoz híven idén is csatlakozott a Mikulás Gyár jótékonysági akciójához, így kedden, a budapesti Mammut II. bevásárló központban népszerűsítette a szegény gyerekeket 10 éve támogató kezdeményezést.

Pénteken a főváros több pontján bukkan fel: 17.00-kor Óbudán a Fő téren, este pedig a Kispesti Központi Játszótéren oszt ajándékokat.