hirdetés

Nem volt tanévnyitó a pécsi Jókai Mór suliban. Az intézmény felújítása ugyanis nem fejeződött be. Állítólag jövő héten már lesz tanítás. Az ellenzék súlyos hibáról beszél.

 

A pécsi Fideszes városvezetés szerint nincs csúszás, az ellenzék pedig csak össze vissza beszél a Jókai Mór sulival kapcsolatosan.  Tény, hogy tanévnyitó illetve a tanítás nem kezdődött el, hisz még javában zajlanak a munkák. Így gyerekeket beengedni az intézmény teljes területére  életveszélyes lenne.

Az iskolában még július közepén, uniós pénzből kezdték el a munkálatokat. Az ügy pikantériája, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyébként egy nappal korábban még azt írta, hogy nincs tudomásuk olyan iskoláról, ahol ne kezdődne el időben a tanév. Nos van ilyen suli.

A pécsi ellenzék szerint a városvezetés rosszul szervezte a munkát, ez okozta a problémát. Pécs fideszes alpolgármestere szerint nincs késés a beruházásban, sőt a 10 hónapos határidővel vállalt munka felét már most elvégezte a kivitelező. Most is csak azért halasztottak, hogy a felújítás később ne zavarja a tanítást.

Az iskola több mint 600 diákjának egyelőre csak ügyeletet tartanak. Az igazgató négy napra rendkívüli szünetet rendelt el, így a diákoknak csak egy napot kel majd pótolniuk valamelyik szombaton.