hirdetés

Rendőrök vitték el a PM demonstráló politikusait a Parlament elől. A fekete ruhás tiltakozás napján a kisebb incidens azért történt meg, mert Szabó Tímeáék nem voltak hajlandóak elmozdulni a kapu elől, végül rendőrök cipelték el őket.

Pm parlament demonstráció.túry

Szűkszavú közleményt adott ki délután a rendőrség egy pénteki Kossuth téri intézkedésről. Mint írták, a Parlament IX. kapuja előtt, negyed 1 körül öt emberrel szemben intézkedtek, akik többszöri felszólításra sem voltak hajlandóak elhagyni a  személy- és létesítménybiztosítási intézkedéssel érintett területet. Jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértés miatt indult ellenük eljárás.

A fekete ruhás mozgalommal, illetve a fekete ruhás nővérrel Sándor Máriával szolidarító Párbeszéd Magyarországért-politikusok, köztük Karácsony Gergely zuglói polgármester és Szabó Tímea egy fekete zászlót akartak kifeszíteni a lépcső fölé, ezt próbálta megakadályozni a parlamenti őrség. Kisebb vita is kialakult a felek között, mert Szabó Tímea erősködött, hogy a parlamenti őrnek nincs jogosultsága őket megakadályozni, az illető meg erősködött, hogy van.

Aztán jöttek a rendőrök, akik igazoltatni próbálták a tüntetőket, egyikük felszólította Szabót, hogy álljon fel, ha vele beszél, a politikus pedig mondta, hogy „nem állok fel, guggoljon le maga”.

Igazoltatni is akarták Szabó Tímeát, aki beküldött valakit a táskájáért, mert azt a Parlamentben hagyta. A rendőrök végül kényszerintézkedést vetettek be a tüntetők ellen, amit a PM politikusa a közösségi oldalára is kiírt.

(Fotó: Túry G.)