hirdetés

Dani Gyöngyi paralimpikonunk tiniként tett öngyilkossági kísérletet, emiatt került kerekesszékbe. A paralimpiai vívót ezután még egy tragédia érte.
dani-gyongyiDani Gyöngyi többszörös ezüst- és bronzérmes paralimpiai vívó élete kicsit sem indult könnyen. Nagyon nehéz volt a kamaszkora, önbizalom-hiányos volt, értékzavarban szenvedett, majd egy bandába is beállt, mert úgy érezte, ott szeretik.
Inni kezdett, kimaradt az iskolából, ráadásul akkori párját is megcsalta, aki nagyon megverte ezért. Ezt követően elhatározta, hogy öngyilkos lesz, felment a 4. emeletre és leugrott onnan – írja a Best magazin.
Az esést túlélte, de a gerincvelője elszakadt, így ettől kezdve kerekesszékes lett. Bár mindent megtett azért, hogy újra lábra tudjon állni, de semmi nem használt, végül imádkozni kezdett.

– Az imáimban kezdetben még titkon ott volt, hogy Jóisten talán segít lábra állnom. Aztán rájöttem, hogy nem az a legnagyobb csoda, ha fizikailag lábra állok, hanem az, ha kerekesszékben ülve is képes vagyok valamit hordozni és adni az embereknek.

Balesete előtt is részese volt az életének a sport, amit ezután sem hagyott abba és rengeteg sportágat kipróbált. Sőt még az igaz szerelem is rátalált Pancsa József személyében, aki a paralimpiai bizottság egyik alapítója volt, és neki köszönhette azt is, hogy indulhatott a paralimpián.

Összeházasodtak, majd a következő tragédia 2011-ben érkezett, amikor férje kórházba került és meghalt.
Nehezen, de sikerült feldolgoznia a történteket, azóta pedig a szerelem újra rátalált, és két évvel ezelőtt egy kisfia is született.

(Forrás: Best magazin)