hirdetés

Jubileumi cipősdoboz-átadás volt a Parajdi Sóbányában. A Baptista Szeretetszolgálat az elmúlt tíz évben húszezer cipősdobozba csomagolt ajándékot juttatott el Erdélybe. Az ajándékozás öröme és békesség a föld felszíne alatt: ebben az esztendőben tizedik alkalommal is eljutott Erdélybe a Cipősdoboz Akció küldeménye, a gyerekek a sóbánya fenséges csarnokában kapták meg a több száz dobozt.

baptista parajd

Idén immár tizedik alkalommal szervezték meg Erdély legnagyobb magyar karácsonyi rendezvényét: a Parajdi Sóbánya, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány és a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében kétezer gyermek ­– zömében a Böjte Csaba ferences rendi szerzetes alapította székelyföldi gyermekotthonokból és nappali intézményekből – kapott karácsonyi ajándékot. A gyerekek az évek folyamán minden alkalommal a Baptista Szeretetszolgálat által a helyszínre juttatott, korábban magyarországi adományozóktól országszerte gyűjtött, szeretettel és ajándékokkal teli cipősdobozoknak örülhettek. Így történt ez idén is: napokkal ezelőtt sok száz cipősdoboz ajándék indult útnak, hogy december 19-én, szombaton délelőtt 11 órakor a Parajdi Sóbányában, nagyszerű és fenséges helyszínen, százötven méter mélyen a föld felszíne alatt okozzon örömet a kicsiknek.

A gyerekeket Grezsa István, a határon átnyúló beruházások ellenőrzéséért felelős miniszteri biztos köszöntötte. Az eseményen a Dévai Szent Ferenc Alapítvány elismerő oklevéllel köszönte meg Szenczy Sándornak, a Baptista Szeretetszolgálat elnökének, hogy a segélyszervezet tíz éve gyűjt és küld cipősdoboz ajándékokat Erdélybe. Miután a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai segédkeztek a dobozok szétosztásában, a segélyszervezetet a helyszínen képviselő Hegedüs Ádám programvezető elmondta: a tíz esztendő alatt mintegy 20 ezer cipősdoboz ajándékot sikerült eljuttatni Erdélybe.