hirdetés

A gyerekek nagy örömére egy hatalmas hímes tojás látható Pécs belvárosában. A kétméteres húsvéti meglepetést horvát művészek készítették és adományozták a Baranya megyei fővárosnak. Érdemes megnézni, nem mindennapi élmény látni egy óriás tojást.  Ráadásul ez szívből jövő és a pápánál is volt.

Pécs, 2016. március 25. Érdeklõdõk néznek egy óriás hímes tojást a pécsi Széchenyi téren 2016. március 25-én. A kétméteres tojást a horvátországi Kapronca-Körös megye mûvészei készítették és ajándékozták a baranyai megyeszékhelynek. MTI Fotó: Sóki Tamás

Az óriás tojást a pécsi Széchenyi téren állították ki.  A monumentális, kétméteres húsvéti dekorációt a horvátországi Kapronca-Körös megye művészei készítették és ajándékozták a baranyai megyeszékhelynek.

Az ajándékot az alábbi levél kíséretében adták át: „Ez a nagy húsvéti tojás – SZÍVBŐL JÖVŐ HÍMES TOJÁS. A húsvéti barátságot, szeretetet és örömöket szimbolizálja. Ez a húsvéti tojás Kapronca-Körös megye és a Kapronca-Körös megyei idegenforgalmi közösség ajándéka Pécs város lakóinak és minden kedves idelátogatónak. A hímes tojást Dráva menti festőművészek alkották: Josip Greguric, Duro Jakovic, Stjepan Pongrac i Zlatko Strficek. Az alábbi városokban látható ehhez hasonló hímes tojás: New York, Riverside, Milano, Ferrara, Róma, Brüsszel, Klagenfurt, Graz, Salzburg, Bécs, Budapest, Prága, Párizs, Marseille, Riga, Zágráb, Medugorje, Balatonboglár, Bogdanci, Niksic, Kotor, Vitez, Varazdin, Dubrovnik, Vukovar. A hímes tojást 2010-ben XVI. Benedek pápa is fogadta.”

(Fotó: Népszava)