hirdetés

Amerikában bizony még az elnök lánya is dolgozik. Barack Obama kisebbik lánya, Sasha egy étteremben ténykedik mint nyári munkás. A kis Obama a massachusettsi Cape Codtól délre fekvő Martha’s Vineyard szigetén lévő Nancy’sben dolgozik.

obama sasha

A 15 éves Sasha, aki teljes nevét, a Natashát használva dolgozik a héten a tengeri finomságokat kínáló Nancy’sben, pénztárgépet kezel, asztalt terít és előkészíti az éttermet a nyitásra  írja internetes oldalán a Boston Herald című lap.

Az Oak Bluffs-i vendéglő egyik felszolgálója szerint eleinte nem értették, hogy miért lesi néhány ember árgus szemekkel a lány minden mozdulatát, aztán rájöttek, hogy kiről is van szó. Sashát ugyanis a titkosszolgálat hat embere kíséri munkába nap mint nap. Az ügynökök egy nagy dzsipben, valamint az ételkiadó ablaknál lévő padoknál várják, hogy leteljen az elnöki csemete nyári munkaideje.

A Nancy’s az Obama család egyik kedvenc étterme a festői szépségű szigeten, ahol vakációjukat szokták tölteni.

Sasha napi négy órát dolgozik az étteremben és nagyjából nyitás után fél órával jár le a műszakja. A 15 éves lány szombatig dolgozik, akkor érkeznek ugyanis a szülei a szigetre.

Az Obama-házaspár igyekszik a lehető legnormálisabban nevelni lányait. Sasha és nővére Malia, aki egy év kihagyás után, 2017-ben kezdi meg tanulmányai a Harvard Egyetemen, csak idén márciusban vettek részt először díszvacsorán a Fehér Házban.