hirdetés

A férfiak is egyenlőek lettek a kismamákkal. Jó hír az amerikai szülőknek, hogy most már apu is gond nélkül pelenkázhat bárhol. Obama ugyanis elintézte, hogy a férfimosdókban is kell hogy legyen pelenkázó. Magyarországon is jó lenne, ha így lenne a jövőben, már csak azért is, mert a statisztikák alapján egyre több apuka neveli a gyermekét egyedül.

ferfi-pelenkazoA nyilvános vécék női szekciójában jobb helyeken természetes, hogy van pelenkázó, legalább egy falról lehajtható fajta. Most a feministák is örülhetnek: a leköszönő elnök segítségével egy újabb női sztereotípiától sikerül lassacskán megszabadulni.

A republikánusok zöme próbálta ugyan megakadályozni az áprilisban David Cicilline képviselő által beterjesztett praktikus javaslatot, amit 26 demokrata és mindössze egy republikánus támogatott.

A problémát tavaly a gyakorló hollywoodi híresség és apuka, Ashton Kutcher is jelezte Facebook-oldalán:

Sehol sincs pelenkázó a férfimosdókban! Az első illemhely, ahol lesz, óriási ingyenreklámot kap az oldalamon – írta Kutcher.

A 14 ezer megosztást elért bejegyzés szerzője még petíciót is indított a Change.org-on, ahol százezer aláírást szerzett, és két üzletláncnál is sikert ért el. Az új építésű áruházaikban lesz lehetőség féfriaknak is pelenkázni.