hirdetés

A görögök is enyhítenek a koronavírus miatti szigorításokon. Május 18-án újranyitják a látogatók előtt az athéni Akropoliszt és az összes görögországi régészeti műemléket, a múzeumok azonban csak június 15-től nyithatják meg kapuikat – jelentette be csütörtökön a görög kormány.

 

Az évente másfél millió látogatót vonzó Akropolisz, Görögország legfőbb idegenforgalmi látványossága az összes többi régészeti hellyel és múzeummal együtt március közepe óta zárva tart a koronavírus-világjárvány miatt.

“Az Akropolisz május 18-án újranyílik, csakúgy mint a többi régészeti műemlék” – közölte Lina Mendoni kulturális miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a látogatók számára kötelező lesz a közösségi távolságtartás, és korlátozni fogják azt, hogy egyszerre hányan tartózkodhatnak a műemlékekben, múzeumokban.

Görögország hétfőn kezdett fokozatosan enyhíteni a koronavírus-járvány terjedésének feltartóztatására március közepén elrendelt korlátozó intézkedéseken, elsőként a kiskereskedelmi boltok és a fodrászok nyithattak meg. Az iskolákban is május 18-án indul újra a tanítás, majd június elsejétől fogadhatnak vendégeket a vendéglátóhelyek és a szabadtéri mozik.

A 10,7 milliós Görögországban 2663 koronavírus-fertőzést regisztráltak, 147 beteg halt meg.