hirdetés

Érdekes és megosztó ítélet született a gyerekeket verő matek-fizika szakos tanár perében. A bírói verdikt szerint nem élt vissza hatalmával, és a diákok is örültek, hogy újra taníthatja őket a pedagógus. Csak nehogy ez a fura nyírségi tanári nevelési és viselkedési forma mindenhol elfogadott legyen.

 

verekedő nyirségi tanárFelmentették azt a nyíregyházi matematika-fizika szakos tanárt, aki korábban rendszeresen nyakleveseket osztogatott a diákoknak. Az egyik ilyen esetet egy tanuló videóra vette, ezen az látszik, hogy a tanár egy percen belül tucatszor is megüti az egyik fiút.

Az ügyészség korábban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, és a tanári pályától való eltiltásra tett indítványt.

Az ítélet indoklása szerint a tanárt azért mentették fel, mert a gyerekek valójában tréfaként élték meg, amikor nyakleveseket osztogatott, holott az egyik diák korábban a bíróságon azt mondta: először valóban csak viccnek vette a dolgot, de később mér zavarni kezdte.

A nyíregyházi középiskola igazgatója azt mondta, a tanár munkaviszonya nem szűnt meg, csak felfüggesztették, de szeptembertől már újra tanít. állítása szerint a diákok is örültek, hogy a pedagógus visszatér az intézménybe.

Az ügyész fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.