hirdetés

Hiába iparkodott a Kétfarkúak Mészárosa a végén a Fidesz-KDNP jelöltjét, Mészáros László Istvánt választották polgármesterré a Fejér megyei Felcsúton vasárnap tartott időközi polgármester-választáson.

 

mészáros plakátBár fölényesen nyert a Fideszes Mészáros, akit elődje a milliárdos Mészáros is támogatott azért a Kétfarkús Mészáros is jól szerepelt. A szavazatok 10%-át kapta.

Feltehetőleg nem is reménykedtek abban a Kétfarkúak, hogy polgármesterük lesz de rengeteget adtak Felcsútnak. A település ugyanis a párt aktivistáitól kaptak egy buszmegállót, kátyújavítást és rengeteg rendőri intézkedést.

Sisa András a település jegyzője elmondta: az 1509 szavazásra jogosult választópolgárból 615-en vettek részt a voksoláson, a jelöltekre 601 érvényes és 14 érvénytelen szavazat érkezett. A Fidesz-KDNP jelöltje, Mészáros László István 535 szavazatot kapott, míg a független Mészáros László Jánosra 66-an voksoltak.

Felcsúton azért kellett időközi polgármester-választást kiírni, mert a település polgármestere, a milliárdos gázszerelő és a miniszterelnök legjobb barátja áprilisban lemondott tisztségéről. Nem bírta a strapát.