hirdetés

A Nyergesújfalun körzeti gyermekorvosként ténykedő dr. Rovács Melinda rendelési ideje után már több alkalommal adott tanácsokat a szülőknek egy-egy este a Móka Klub Játszóházban. A legutóbbi találkozás különleges volt. Gyerekektől hangos népes csapat köszöntötte őt abból az alkalomból, hogy orvos kategóriában közönségdíjas lett, átvehette az idei Richter Aranyanyu Díjat.

rovacs-melinda-aranyanyuA díjat hat évvel ezelőtt a Richter Gedeon Nyrt. és Rácz Zsuzsa író alapította. Az ajánlásokat négy kategóriában várták. Személyes történetben kellett bemutatni a jelölt orvosnőt, pedagógust, egészségügyi szakdolgozót, illetve szociális területen dolgozót. A zsűri által kiválasztott döntősökről kisfilm készül, majd internetes szavazás döntött arról, hogy kik legyenek a közönség díjazottjai. A zsűrit Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Rácz Zsuzsa író, Kriston Andrea, a Kriston Intim Torna módszer kidolgozója, Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó és Dobó Kata színésznő alkotta. Több száz jelölés érkezett.

Az orvos kategóriában dr. Rovács Melinda több mint a szavazatok felét kapta meg. Hitvallása szerint a gyerekek gyógyítása úgy teljes, ha az egész családot megismeri, megérti, és ha kell, támogatja.

Az esztergomi születésű doktornő, miután átvehette diplomáját a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, az  esztergomi Vaszary Kolos Kórház gyermekgyógyászati- és újszülöttosztályon kezdett dolgozni, majd a fővárosban, Péterfy Sándor utcai kórház koraszülött- és újszülöttosztályán folytatta ténykedését.

A nyergesújfalui háziorvosi rendelőben hivatalosan heti húsz órát dolgozik, feladatai vannak a bölcsődében és két óvodában, iskolaorvos a helyi általános, illetve középiskolában. A Kernstok iskolában a védőnővel, néhány szülővel drogprevenciós programot kezdtek. Visszajár ügyelni a Péterffy Sándor utcai kórház koraszülött- és újszülöttosztályára. Táti családi házuk mögött magánrendelőt alakítottak ki.

Huszonnégy éve élnek békés, szeretetteljes  házasságban ügyész férjével. Tizenkilenc éves fiuk, Bálint az idén érettségizett, Jázmin lányuk hetedikes az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskolában. Mindkettőjükre nagyon büszkék.

A doktornőt a gyerekek és a felnőttek is lelkesen, virágcsokrokkal köszöntötték a Móka Klub Játszóházban tartott kis ünnepségen.