hirdetés

Nyakunkon a strandszezon
2015-05-30 21:05

Még itt sincs a nyári strandszezon . Ennek ellenére már rengetegen voltak a medencék mellett és benne.  Az UV sugárzásra már most oda kell figyelni. A Dagály és a Palatinus Strandfürdő után május végén újabb strandok nyitják meg kapuikat. A Csillaghegyi és a Paskál strandok május 30-tól, míg a Római Strandfürdő május 31-től várja vendégeit. A sort június 6-i nyitással a Pünkösdfürdő zárja.

megkezdodik_strandszezon

Az idei strandszezonban is számos kedvezménnyel igyekeznek a strandokra csábítani a fiatalokat, családokat és a nyugdíjasokat is. A húsz alkalmas bérletek akár 25 százalékos kedvezményt biztosítanak a vendégek részére. A tavalyi év tapasztalatai alapján a belépő ára a Csillaghegyi Strandon az idei szezonban egységesen 900 forint, míg a Paskál Strandon egységesen 1200 forint lesz.

A Dagály Fürdő mellett  megkezdődött a 2017. évi Vizes Világbajnokság helyszínéül szolgáló létesítmény építése. Mivel az építkezés zajjal jár, az ezzel járó kellemetlenségek kompenzálása érdekében a Budapest Gyógyfürdői Zrt. a fürdőbelépők árát 2015. május 26-tól 15 százalékkal csökkenti.

Öt budapesti strandon nyílik lehetőség június elsejétől a szelektív hulladékgyűjtésre, miután az FKF Nonprofit Zrt és a Budapest Gyógyfürdői Zrt. megállapodott abban, hogy bevezetik az új gyűjtési rendszert. A fürdőzők a már jól ismert sárga és kék fedelű, 240 literes tartályokkal találkozhatnak majd. Akárcsak a házhoz menő rendszerben, a sárga fedelű kukákba a műanyagot és a fémet, a kék fedelűbe a papírt kell majd bedobni. A szelektív gyűjtés bevezetése nemcsak a fürdőzők kényelmét, illetve környezettudatosságát szolgálják, hanem tovább nő az FKF Nonprofit Zrt. által begyűjtött, anyagában hasznosítható hulladék mennyisége is.