hirdetés

Egy anyuka betegre aggódta magát, mert tinédzserkorú fia sokszor nem válaszolt hívásaira, mikor elment hazulról. A szülő egy androidos fejlesztéssel bírta engedelmességre a fiút, a rafinált alkalmazás már mások számára is elérhető.

teen-cell

Egy New York-i anyuka ötlete az okostelefonos applikáció, amivel sakkban tartható az engedetlen gyerek. Sharon Standifirnek elege lett abból, hogy tizenéves fia nemcsak nem telefonál, még nem is reagál hívásaira, mikor elmegy otthonról. Kifejlesztett egy olyan alkalmazást, amivel a szülő távolról letilthatja a gyerek mobilját, ami után a készüléken csak egy funkció fog működni, a szülők elérésén és a segélyhívón kívül másra nem lesz használható. A telefon azonnal jelzi gazdájának, hogy feloldó kódot kér a normális működéshez: “Call Mom!” (Hívd anyát!) kiírással

 

Ignore-No-More

 

A trükközés is kizárva, mivel minden letiltáskor új jelszót kér a telefon a feloldáshoz.  Az “Ignore No More” nevű appot Sharon programozók segítségével munkaidő után mindössze pár hónap alatt alkotta meg, ami ma már mindenki számára elérhető kevesebb, mint 500 Ft-ért tölthető le.