hirdetés

Nem felel meg a hatályos jogszabályi előírásoknak a British Council Hungary nyelvvizsgaközpont működése, ezért azt felfüggesztette az Oktatási Hivatal (OH) három hónapra. A hivatal a honlapján pénteken közölte: a British Council Hungary nyelvvizsgaközpont június 14. és szeptember 12. között nem hirdethet és szervezhet államilag elismert nyelvvizsgát.

 

Kiemelték: a minőség fenntartásáért és a jogszabályoknak megfelelésért az Oktatási Hivatal köznevelési és nyelvvizsgáztatási akkreditációs osztálya folyamatosan felügyeli az ország mind a 7, akkreditált nemzetközi nyelvvizsgaközpontja több mint 200 akkreditált vizsgahelyszínének működését. Ennek köszönhetően az elmúlt öt évben csaknem 130 ezren tettek sikeres, a standardoknak megfelelő, összemérhető tudást igazoló nemzetközi nyelvvizsgát a vizsgahelyek valamelyikén.

A British Council Hungary nyelvvizsgaközpont működése azonban jelenleg nem felel meg a hatályos jogszabályi előírásoknak, ezért azt az OH három hónapra felfüggesztette, június 14. és szeptember 12. között nem hirdethet és szervezhet államilag elismert nyelvvizsgát. A hivatal a vizsgázók érdekeit szem előtt tartva, a már meghirdetett vizsgaidőpontokra tekintettel jelölte ki az időszakot.

Kitértek arra is, hogy amennyiben a vizsgaközpont megszünteti a súlyos jogsértéseket, és működése megfelel a hatályos jogszabályi előírásoknak, az OH ismét engedélyezi, hogy államilag elismert nyelvvizsgákat szervezzen.

A magyar jogszabályok egyértelműek, azokat mindenkinek, az összes vizsgaközpontnak be kell tartania. Az érintett központ Cambridge English Qualifications vizsgarendszerében korábban tett nyelvvizsgák érvényességét az intézkedés nem érinti; az akkreditált Cambridge-vizsgák a felfüggesztés ideje alatt is honosíthatók – írta az Oktatási Hivatal.