hirdetés

Eldőlt, hogy nem Tatár Csilla vezeti a Virtuózokat, amely április hetedikétől újra indul. A komolyzenei tehetségkutató műsor a Duna csatornán lesz látható és Gönczi Gábor exe bizony sokáig esélyes volt arra, hogy a háziasszonya lehet a legnézettebb köztévés műsornak, de a kereskedelmi tévés múltja miatt úgy tudni leszavazták.

 

virtuozokMeg van, hogy nem Tatár Csilla, hanem Koltay Anna lesz a köztévé legnézettebb sikerműsorának a Virtuózoknak a háziasszonya. Pedig sokáig úgy volt, hogy Gönczi Gabi exe lesz a műsorvezető de ez sokak szerint nem tett volna jót a műsor hitelességének. Ráadásul a szakmai is megkérdőjelezte, hogy biztos-e hogy egy kertévés műsorvezetővel kell-e kockáztatni a sikert.

Így péntek esténként Miklósa Erika Kossuth és Liszt Ferenc díjas operaénekesnő, Batta András Erkel Ferenc díjas zenetörténész és Kesselyák Gergely Liszt Ferenc díjas karmester mellett két új zsűritaggal is találkozhatnak majd a műsor nézői.

A Liszt Ferenc díjas világhírű csellóművész Várdai István és a szintén világhírű Balázs János Liszt Ferenc díjas zongoraművész előtt bizonyíthatnak majd a versenyzők, ismét három korcsoportban.

A Virtuózok új évada április 7-én kezdődik a felvezető műsorral. Utána április 14-től minden korcsoportban válogatóműsort rendeznek, amelyekből korcsoportonként kilenc-kilenc versenyző jut a középdöntőbe. A tinik, kicsik, majd a nagyok középdöntőiből három-három versenyző jut a május 21-i döntőbe, ahol a korcsoportok győzteseit hirdetik ki, a június 2-i fináléban pedig az abszolút nyertes születik meg.

Az idei széria műsorvezetői Bősze Ádám és Koltay Anna lesznek.

Az MTVA sikeres komolyzenei műsorának célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse és szerettesse meg a klasszikus zenét és fiatal komolyzenei tehetségeket fedezzen fel.