hirdetés

Hiába volt minden küzdelem? Mi nem hinnénk. A hatalom nyert egyelőre a Neptun utcai iskolabezárás ügyében. Nem számít se a diák, se a szülő, senki csak a hatalmi érdek, amelyet lehet ugyan gazdaságossági köntösbe tekerni, de nem javallott, hisz a hűlye is tudja mi történik a XV. kerületben. Tény, hogy költött a kormány ennél feleslegesebb dolgokra is milliárdokat de most ez sem számít. Nincs kegyelem. Nos az iskola pár tíz milliója meg sem kottyanhatna, főleg nem egy miniszterelnöki gázszerelőnek, aki i zsebből kitudná fizetni ezt is, hisz nyert már annyi közbeszerzést mint égen a csillag.  

Neptun -fülöp máté

Nos most mindenki örülhet, nyithatja a pezsgőt, mert győzött a hatalom ! A pártpolitikai  és a személyes érdekek, a vélt vagy valós sértődöttség diadalmaskodott a XV. kerületben. Mindez  komoly  és egyben figyelmeztető fejleményekre világított rá sok mindenkit. Azaz senki sem számít ma a XV. kerületben, akinek nincs pénze ( mert ugye mindenki annyit ér, amennyi pénze van klasszikus miniszteri idézet )  vagy nem politikus. Sajnos hiába várt mindenki vagy legalábbis sokan változást azzal, hogy a kerület polgármestere egy liberális, egy sokat látott és tapasztalt embereket is szerető politikus Hajdú László lett. Ennek sajnos semmi látszatja.

Hogy ez a polgármester gyengeségének tudható-e be vagy egyéb más pártpolitikai alkuknak nem igazán tudni. De az tény kérdése, hogy egy egyszerű iskolabezárást sem tudott sajnos meg akadályozni a régi új városvezető.

neptun 1

Minden úgy történik a kerületben, ahogy azt a Fidesz helyi VK elnöke László Tamás akarja. Pedig nem őt választották városvezetőnek az újpalotaiak, a pestújhelyiek és a rákospalotaiak sem. Ki érti ezt ?

Mondhatnánk azt, hogy itt a változásra szavaztak, ha ezt a tisztelt politikusok nem veszik figyelembe. taán le  kellene mondaniuk, ha bátrak lennének és egyben igaz hithű katolikusok, vagy muszlimok, reformátusok, zsidók vagy ökumenikusok és protestánsok.

Neptun suli

“Nos a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapest XV. Tankerülete, Tyukász Mihály Tamás 573-24120151 KLIW 200 iktatószámú értesítése szerint, a tankerület felterjesztett javaslata alapján, EMMI Államtitkár Asszonya 2]275-412015/KOIR iktatószámú, 165. sorszámon meghozott döntése értelmében támogatja a Neptun Általános Iskola átszervezését.

Ennyi. Vesztettünk. De mindezt úgy, hogy tudjuk, mi mindent megtettünk, amit csak lehetett. Úgy, hogy példát mutattunk, hogy van, amiért érdemes kiállni, amiért érdemes felemelni a hangunkat, még akkor is, mikor olykor megállva, reálisan nézve az esélyeinket, a lelkünk mélyén éreztük, hogy túl nagy hallal állunk szemben. Bíztunk benne, hogy talán van még valaki, aki hallgat az érvekre, a tényekre. Csalódottak vagyunk, de emelt fővel távozunk! Erősebbek vagyunk, mint valaha!! Büszkék vagyunk mind, hogy NEPTUNOSOK lehettünk bármeddig tartott is. “-számoltak be az iskola bezárása ellen tiltakozók közösségi oldalán.

Mi sajnáljuk, hisz egykoron mi is Neptunosok voltunk ( a szerk ). Anno sokan talán nem tudják de talán sokan igen, hogy a Neptun óvodát zárták be és lett belőle Fidesz központ. Most az iskolát végezték ki. Milyen érdekesés feltehetőleg véletlenszerű egybeesés.