hirdetés

Bár kedvező előjelekkel várhatta a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjét a Győri Audi ETO, a végén mégis a Final Fourban csak újoncnak számító román CSM Bucuresti nyert. A Győrnek így 2013 és 2014 után nem sikerült harmadszorra is BL-t nyernie. A döntő elképesztően szoros összecsapást, hosszabbítást és végül hetesdobásokat hozott, amit a bukarestiek bírtak jobban idegekkel.

Győr- BL-túry gergely

A román csapatnak ráadásul nem volt annyira éles meccse az elődöntőben, hiszen végül meglepően simán, hat góllal verték a macedón Vardar Szkopjét. A CSM egyik legjobbja pedig épp a korábban a Győrben játszó kapus, Jelena Grubisic volt. A döntőben a magyar csapat edzője, Ambros Martín bizakodó lehetett. Ahogy fogalmazott, ugyan nagyon sokat kivett a játékosaiból az elődöntő, a győzelem átélése csak még erősebbé tette a győrieket.

Sokáig csak egy góllal vezetett a magyar csapat, végül Broch góljával már kettő volt a Győr előnye. Az első félidőt emberhátrányban fejeztük be Amorim kiállítása miatt, amit ki is használt a román csapat, hiszen egy időn túli hetessel, amelyet Gullén értékesített, 13-12-re vezetett a szünetben a CSM.

A végjáték elképesztően szoros csatát hozott, két perccel a vége előtt is egyenlően álltak a csapatok. Görbicz az utolsó percben, 15 másodperccel a vége előtt bedobta hetesét, ám a CSM-nek még volt válasza, Torstensson dobott gólt, ezzel lett 22-22, és jöhetett a kétszer ötperces hosszabbítás.

A hosszabbításban Amorim kezdte a gólgyártást, Knedliková első góljával pedig már kettő volt a győriek előnye. A hosszabbítás második félidejének ezzel az előnnyel vághatott neki a magyar csapat, ám Torstensson gólja megint visszahozta a bukarestiek reményeit. Amorimot az utolsó percben kiállították, majd a CSM kapott hetest. Gulldén pedig nem hibázott, 25-25 lett a vége, jöhetett a hetesdobás.

A heteseknél Groot és Löke is hibázott a győrieknél, így a CSM Bucuresti lett a 2016-os női kézilaba Bajnokok Ligája győztese Budapesten. A meccs legjobbja egyértelműen Isabelle Gulldén lett, aki egyben a Bajnokok Ligája gólkirálya lett. A Final Four MVP-je, tehát a legjobb játékos CSM kapusa, Jelena Grubisic lett.

(Fotó: Túry)