hirdetés

Bár a Volánbusz vizsgálatot ígért a Zsámbéki botrányos esetről, ahol egy sérült, elesett és így koszos ruhában lévő iskolást nem engedett fel a buszra a sofőr, ennek eredményéről nem tudni semmit.  Az eset idején mínuszok repkedtek. A Volánbusz még csak meg sem kereste az édesanyát és a kisfiút sem.

 

volánbusz zsámbékSajnos nem kapott semmilyen választ a mai napig a buszmegállóban hagyott fiú édesanyja sem a Volánbusztól.  Se bocsánat kérés, se magyarázkodás.

Hivatalos panasszal éltünk a Volánbusz és a járatot üzemeltető M6 L.O.G. Kft. felé, de azt sem tudom, hogy vizsgálják-e az ügyet, és elnézést kérnek.  – mondta Kiss Bogáta édesanya.

A cserbenhagyott kisfiú anyukája úgy véli, hogy mivel a sofőr hivatalosan nem szegett szabályt, ezért valószínűleg nem marasztalják el. De, ahogy leszögezte nem is szeretné, hogy emiatt esetleg kirúgják. Ő csak az emberséget hiányolta.

Arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy – mindegy hány éves gyerek vagy felnőttről van szó – “bajban lévő, sérült embertársainkon segítsünk, és ne a szabályzat legyen a fő szempont a döntés meghozatalánál.-folytatta a kisfiú anyja.

Zsámbékon a 784-es járat Páty felé tartó buszának sofőrje sáros ruhájára hivatkozva nem engedett fel a járműre egy gyereket, aki a busz után futva a jeges úton megcsúszott és szegény pára el is esett. Annak ellenére, hogy a fiú csúnyán összezúzta arcát és kezét, és a hőmérséklet is fagypont alatt járt, a sofőr otthagyta őt. Az esetről az édesanya számolt be, aki az emberséget, a köztes megoldást – például a kabát levételének kérdését – való törekvést hiányolta a sofőrtől.

Az ügy, ahogy az ilyenkor lenni szokott, nagy vihart kavart, egy betelefonálós rádióműsorban például a buszvezető felesége vádolta hazugsággal az anyát, akit később az otthagyott fiú tanára vett védelmébe ugyanabban a műsorban.