hirdetés

Míg a nyári szünetben sok család pihen, nyaral és élvezi a semmittevést, addig sajnos nyomasztó lehet a nyár azoknak a családoknak, akiknek gondot jelent még a napi betevő megteremtése is. A nyaralás vagy a gyerekek táboroztatása pedig csak egy álom sok ezer magyar családnak.

Sok jótékonysági szervezet, szeretetszolgálat, illetve egyház nem tart nyári szünetet a megszorultak támogatásában. Ezen szervezetek nagyon jól tudják sok a nélkülöző család, akiknek bizony még a mindennapi meleg étel is néha csak álom. Éppen ezért, aki tud az nyárovis segít a bajban lévő gyerekeken, családokon.  Így vannak ezzel a szcientológia önkéntes lelkészek is, akik szünet nélkül kapják a megkereséseket a legkülönfélébb helyekről, de ők maguk is próbálják kideríteni, mely szervezeteken keresztül lehet a lehető leghatékonyabban segíteni e kihívásokkal teli gazdasági helyzetben.

Az elmúlt hetekben szállítottunk egy rakomány tartós élelmiszert, tisztálkodási szert, ruhát, babaülést, pelenkát és tisztítószert a Roma Szeretetszolgálatnak, akik aztán vidékre jutatták el az adományokat a rászoruló családoknak. Egy mentős társaságnak papírtörlőket és fertőtlenítőket vittünk, miután azok felkeresték az önkéntes lelkészeket, hogy kifogytak a papír kéztörlőkből.
Sok ruhát, gyerekjátékot, táskát, cipőt és higiéniai szert szállítottunk a Nagycsaládosok Újpalotai Egyesületéhez is, akik több, mint 200 családot támogatnak már évek óta.-mondta Vojtilla Tímea, az önkéntes lelkészek vezetője.

Az önkéntes lelkészek hangsúlyozzák, hogy a nehéz időket csak összefogással lehet jól túlélni, és jelmondatuk, hogy “mindig lehet valamit tenni”.