hirdetés

Jó hír a felsőoktatásban tanulóknak, hogy februártól emelkednek az egyetemi és főiskolai ösztöndíjak, mivel az egy főre jutó hallgatói támogatás összege is nőtt. Sőt a nyugdíjasoknál is nagyobb emelés jön, 30%-os.

 

A 2018. szeptemberi emelkedés után most további 30 százalékkal, 166 ezer forintra nőtt a hallgatói normatíva. Összesen 40 százalékkal bővült a felsőoktatási ösztöndíjakra fordítható keret, amelyre a kormány idén 3,5 milliárd forint többletforrást biztosít -közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

.
Tovább emelkednek tehát a felsőoktatási hallgatói ösztöndíjak, és már 17 különbözőből választhatnak a hallgatók, tanulmányi eredményeiknek és szociális helyzetüknek megfelelően – jegyezte meg Szentkirályi Alexandra.
A 2019/2020-as tanévben is több mint ezer hallgató kap külön nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat
.
Az ösztöndíjak mellett kiváló lehetőség és életre szóló élmény a részvétel külföldi részképzésen vagy szakmai gyakorlaton – vélekedett a kormányszóvivő.

A kormány azt akarják, hogy a fiatalok használható tudást szerezzenek, és így a jövőjük is biztos legyen – hangoztatta a kormányszóvivő.