hirdetés

Rigácson már hétvégén megérkezett a Mikulás a majd félszáz nehéz körülmények között élő kisgyermek számára. A veszprémi apró településen közel 1,5 millió forintnyi ajándékot és adományt osztott ki a polgármester. A legboldogabbak szerencsére a gyerekek voltak.

 

Veszprém megyében a nem épp a gazdagságáról híres Rigácson már hétvégén boldogak voltak a gyermekek és fülig ért a szájuk, mert a Mikulás meglepte őket. A hátrányos helyzetű településen már egy Mikulás-csomag is bizony luxusnak számít de idén is volt. A közel félszáz gyermeket a nemrég épített könyvtárba lepte meg a piros ruhás, fehérszakállú puttonyos Télapó.

A gyermeke nagy örömére bizony voltt itt édesség bőven is, persze a fogmosás este mindenkinek kötelezően elő volt írva úgy tudjuk.

Azonban nemcsak a gyerekek a családok is kaptak Mikulás meglepit a település vezetőjétől, hisz a rászorulók, akik itt sajnos bőven vannak, kaptak háztartási csomagot is.

A gyerekek Mikulásához Rigácson, hogy jó legyen és örömet okozzon a közel félszáz gyermeknek ez az ünnep, idén bizony az Önkéntes lelkészek is sokat segítettek. A sárgakabátosok mi csak így nevezzük őket, nem először segítettek a hátrányos helyzetű településén és az itt élő gyermekeken. Az iskolakezdésre minden diák, profi minőségű tesicsomagot kapott, a Sport 36 Zeus Kft és a sárgadzsekisek segítségével . A gyerekek pedig büszkén hordják nemcsak testórán a település címerével ellátott ruhadarabokat és megelegítőt is.

Csak halkan jegyezzük meg, hogy Rigácson az új könyvtár, ahova most a Mikulás is betért és picit megmelegedhetett,  az első olyan beruházás , ami negyven éve először történhetett meg a településen, ami legfőképp a fiataloknak készült.

Köszönjük a támogatóinknak, a barátainknak, hogy örömet okoztak 44 kisgyereknek és a Mikulás eljött hozzájuk is. Az az összetartás ami itt van, megmutatja kik az igaz barátok, aminek én nagyon örülök. Büszke vagyok arra is, hogy az újonnan épített kultúrházunkban rendezhettük meg ezt a meghitt ünnepet a gyerekeknek. Igaz, nem nagy ,de szép, otthonos, az itt élők közösen építették , és úgy gondoltuk a gyerekek addig se csavarognak, nem hülyeséget törik a fejüket, hanem ide járnak, persze mert itt ingyen van internet. -mondta Kertész Bakos Ferenc polgármester az Esti Újságnak.