hirdetés

Egy esős hétvégén, borult égbolt alatt, de sziporkázó hangulatban telt az elmúlt héten a Bozsik torna. A futball szeretete kicsalogatta a szülőket szép számmal a Bánka Kristóf Sportközpontba. Volt örökrangadó az UTE–FTC-összecsapáson az U 14-es korosztálynál, és bizony sok mérkőzés tempóját még az NB I-es csapatok is megirigyelhették volna.

UTE-Áron

A kiemelt Bozsik-tornát most mi rendeztük meg, az eseménynek a Bánka Kristóf Sportközpont adott otthont. A részt vevő csapatok a Vasas FC, a Soroksár SE, az MTK, az FTC és a Honvéd FC.

A héten a legjobb teljesítményt nyújtó játékosok vehettek részt a tornán – mondta Körtvélyesi István edző, aki így értékelt:

A csapat szervezettségben és mentalitásban nagyon magas szinten teljesített. Végig koncentráltak voltak, és a játék során végre előjöttek a tanult elemek, így a jó teljesítmény borítékolható volt. Főként labdatartásra alapult a játékunk, igaz, talán több volt a technikai pontatlanság, de még így is folyamatos volt. Hiányérzetem talán csak a kihagyott helyzetek miatt lehetett, de legközelebbre javítunk. Az elmúlt időszakban nagy fejlődés kezdődött el. Ezt az eredmények is mutatják, hétről hétre igazolva jó haladási irányunkat.

Két győzelem és három döntetlen volt a mérlegünk: senkitől sem kaptunk ki.

A következő fordulókat, Polyák Attila edző vezetésével, az eggyel idősebb korosztály  játszotta a pályán. Az ő ellenfelük volt a Vasas SC, az FTC, a Honvéd FC és a Dinamo Star SE. A kiemelt csapatokkal B csapatunk játszott, az eredményünk két döntetlen és két vereség.

Jól játszottunk, kezdeményező játékot mutatva a pályán, csak a gólok hiányoztak! – mondta a csapatedző.

Azonban az előző Bozsik-tornához képest komoly és látványos fejlődés történt, hisz akkor négy vereség és egy döntetlen volt az U 14-es korosztály mérlege, sőt gólt sem lőtt a csapat. Azonban az A csapatból most pár játékos kisegítette a második sort, és gólok is születtek, és a korábbi négy vereség helyett most csak két minimális zakót könyveltek el a kis lila-fehérek.