hirdetés

Ismét segít a Fradi. Ezúttal az U13-as korosztálytól egészen az U19-esig közel száz ukrán gyermeknek segít a magyar bajnok Ferencváros labdarúgóklub. Persze a sport mellett a kultúrából is kapnak ízelítőt a gyerekek. Követendő példa ez a többi klub számára is.

 

Az FTC az Ukrajnában folyó háború elől menekülő, a hazájukat elhagyó gyerekeknek és fiataloknak biztosít folyamatos sportolási lehetőséget március óta a Ferencváros Népligeti Sportközpontjában, ahol a Fradi akadémiájának korosztályos edzői tartanak edzéseket, heti négy alkalommal.

A Ferencváros egyúttal a mindennapi élethez és a sportoláshoz szükséges eszközöket is biztosítja a gyerekeknek, így a tisztálkodó eszközöktől a sportfelszerelésekig mindent – közölte az FTC.

A klub kedden a napi edzés után sportpályán kívüli programot is szervezett az ukrán gyerekeknek, akik megtekintették a Szent István-bazilikát, ahol Bánki József, a Ferencváros korábbi labdarúgója kalauzolta őket.

„Az FTC mindig, mindenhol segít, ahol tud. Csillogó szemű gyerekeket láttam ma, akiknek – úgy érzem – sikerült átadni valamint a Ferencváros múltjából, jelenéből és szellemiségéből” – mondta az eseményen Bánki József.

A csaknem 50 főnek – a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségével (Mazsihisz) közösen – tartott program során a gyerekek ellátogattak a Dohány utcai zsinagógába is.

Heisler András, a Mazsihisz elnöke az ukrán gyerekeknek szóló beszédében elmondta: örül neki, hogy a vendégek megtapasztalhatták, milyen jó kapcsolat van a Mazsihisz és a Ferencváros között.

„Ezt nagy értéknek tartjuk! Magyarországon a zsidók és nem zsidók szimbiózisban, együttműködve sok értéket alkottak már” – tette hozzá a Mazsihisz elnöke.

A program rendhagyó pizzapartival ért véget a Rumbach utcai zsinagógában.

 

( Csákány )