hirdetés

A Nemzeti Vágta díszvendége Mongólia lesz idén. A negyedik alkalommal megrendezendő Nemzetközi Futamon tizenkét ország versenyzője meghívásos alapon lép pályára a budapesti Hősök terén. Mongólia első alkalommal képviselteti magát a futamon.

nemzeti vágta

A verseny a Nemzeti Vágta alapgondolatán nyugszik, amelynek célja a lovas hagyományok ápolása és a lovas sportok népszerűsítése. A Nemzetközi Futamban a külföldi országok lovasai kapnak lehetőséget arra, hogy összemérjék tudásukat  közölték a szervezők.

Mongóliát Savirai Cogtkhu, a Khan Mongol Lovas Társaság igazgatója képviseli. Számos kitüntetéssel rendelkező lovas, emellett lóidomár és lovasoktató, lovascirkuszi rendező, valamint több lovas íjász, lovasakrobatika- és kaszkadőrprodukciókkal foglalkozó társaság igazgatósági tagja. Magyarországhoz hasonlóan Mongóliában is évezredes hagyománya van a lovas sportoknak, a hagyományőrző lovas versenyeknek, valamint a lovas íjászatnak és nemzeti ünnepük, a Nadam keretében minden évben nagyszabású lovas versenyeket tartanak országszerte. A Nemzeti Vágtát szeptember 16. és 18. között rendezik Budapesten.

(Fotó: vagta.hu)