hirdetés

A hatalmas épületegyüttesekben, de még néhány nagyobb önálló épületben is bevett eljárás, hogy központi légkezelő berendezések biztosítják a levegő cseréjét. Biztosan te is felfedezted már ennek a jeleit egy bevásárlóközpontban vagy egy nagyobb irodában. A megtelepedő kórokozók ellen most egy hatékony technológiát mutatok be neked.

A légcsatornák őrzője

A legtöbb baktérium a légcsatornában telepedik meg, amelyek azután bejutnak az irodába, vásárló terekbe vagy a szobákba. Ezek között vannak olyanok, amik komolyabb veszélyekkel is fenyegethetnek minket és környezetünket. A legionella hatása például súlyos is lehet, tüdőgyulladásos betegséget okozhat.

Ezeket lehetetlen kikerülni! Gondolhatod most magadban. Szerencsére a modern világban már semmi sem lehetetlen! Az ún. germicid lámpák 253,7 nm-es sugárzásuknak köszönhetően hatékonyan pusztítanak el minden ártalmas kórokozót.

Ismerkedj meg egyesével a legkiemelkedőbb légkezelő berendezésekkel és azok jellegzetességeivel!

Biztonságos légtereket!

Általában a légcsatorna méretei és a légszállító kapacitása alapján került megtervezésre az UV4AIR Duct berendezés, amelyet a légcsatorna egy adott szakszába építenek. Ebbe több darab germicid lámpa is kerül, attól függ, mit határoztak meg neked az előzetes kalkulációban. Ez eléggé személyre szabott!

Mi a helyzet a dózisokkal? A sugárzási dózisokra is kidolgozott a Nemzetközi UV Szervezet, az IUVA egy kategorizálást, amely sugárzási dózis szerint sorolja fokozatokba az UV-C berendezéseket. A légkezelők legtöbb darabját úgy gyártják, hogy elérje a 14-17 URV értéket.

Mindez most elsőre kicsit talán bonyolultnak tűnhet. Hogy jobban megértsd a példát, olvass bele, hogyan kezelik a Hollandimpex rendhagyó légkezelő berendezései a tojástermelő üzem felületeit és légterét.

Az egyszerű és az aktív

Az UV4AIR Simple a készülékcsalád leegyszerűsített verziója, amikor is egy ventilátor hajtja be a friss levegőt egy fali nyíláson keresztül. A beépített germicid lámpák pedig gondoskodnak a csíramentes levegőről.

A helyiségen belüli csírátlanításhoz kiválóan passzol az UV4AIR Active, amelynek saját ventilátora van. A ventilátor aktívan mozgatja a levegőt, s eközben a levegő kezelésre kerül a berendezésben található germicid lámpák által.

Kapacitását leginkább a szükséges csírátlanítási szint és a helyiség méretei határozzák meg. A folyamatos légkezelés biztosítja a kórokozómentes légteret. Ráadásul az emberek bátran tartózkodhatnak a közelében, mert az UV-C sugárzás nem jut ki a külső térbe, zárt rendszerének köszönhetően.