hirdetés

Miskolc egyik általános iskolájába érkezetek meg elsőként, névre szólóan szerdán azok a tankönyvek, amelyekből a 2014-2015-ös tanévben tanulhatnak a diákok.

miskolc tankonyvek

Czunyiné Bertalan Judit közoktatásért felelős államtitkár a Szabó Lőrinc Általános Iskola udvarán, a tankönyvek átvételekor tartott sajtótájékoztatón egyebek mellet azt mondta: minden tankönyv időben, tanévkezdésre eljut valamennyi iskolába, szeptember elsején minden gyerek kezében ott lesznek a tankönyvek

Arany László Tamás, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta: 12 milliónál is több tankönyv érkezik az elosztó raktárakba, augusztus végéig minden oktatási intézménybe eljuttatják azokat. Szerdától naponta háromszáz iskolába juttatják el a tankönyveket.

A közoktatásért felelős államtitkár hozzátette: a tankönyvek vételárának kifizetése természetesen fontos, ám az a szülő, aki időben ezt nem tudja megtenni, az később pótolhatja. Szavai szerint a tankönyvek ára „jelentősen csökkent”, átlagosan 11 ezer forintba kerül egy tankönyvcsomag a családoknak.