hirdetés

A babatakarónak jó hasznát veheted a mindennapi séták során, vagy ha gyermeked otthon a padlón tevékenykedik játszószőnyegként is használható. A kiságyban paplan helyett, a pelenkázón pedig alátétként tehet jó szolgálatot. Minden olyan helyen óvja kisbabádat, ahol nem szeretnéd, hogy gyermeked bőre közvetlenül érintkezzen a felületekkel.

 

Milyen anyagból készül a megfelelő babatakaró?

Köztudott, hogy a kisbabáknak kifejezetten érzékeny a bőre, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen textilekkel és milyen anyagokkal érintkezik. A babatakaró kiválasztásánál fontos szempont, hogy gyengéd legyen a kicsi bőréhez, jó légáteresztő képessége legyen, és lehetőleg olyan anyagból készüljön, ami antiallergén. Nem utolsó szempont az sem, hogy vegyszermentes és természetes alapanyagokból készüljenek ezek a kiegészítők.

Gyermekeknél egyre gyakrabban fordul elő allergia vagy ekcémás tünet, azonban ez megelőzhető lenne kis odafigyeléssel. Mivel nem tudhatjuk előre, hogy kisbabánk hajlamos lesz-e ezekre a megbetegedésekre, érdemes gondos figyelemmel kiválasztani a neki szánt babatakarót. A gyártóknak ma már kötelességük feltüntetni a termékeken az előállításukra és az alapanyagokra vonatkozó fontos információkat, így könnyen tájékozódhatsz a csomagolásról.

Bájos minták, kellemes színek

A sztereotípiák szerint a kisfiúknak kék, míg a kislányoknak rózsaszín ruhákat és kiegészítőket kell választanunk. Azonban ha te sem ragaszkodsz ezekhez a konvenciókhoz, akkor mindenképp nézz körül a Gyerek-ágynemű termékei között, és válassz valamilyen pasztellszínűt. Ezek a színkombinációk kifejezetten megnyugtatóak, és bármely lakás stílusához könnyedén hozzáilleszthetőek.

Például, ha egy kellemes bézs árnyalatot vagy valamilyen zöld színt választasz, akkor arra sem lesz gondod, ha érkezik a kisebb testvér. Unisex színek lévén nem kell teljesen új babakelengyét vásárolnod, hanem minden csemeténél nyugodtan használhatod ugyanazt. Ennek egyetlen feltétele van, válassz mindenképpen jó minőségű és tartós babatakarót.

A babakelengye fontos része a babatakaró

Amikor egy édesanya számára kiderül, hogy kisbabát vár, elég hamar elkezd gondolkozni azon, hogy mik lehetnek a legfontosabb babakelengyék. Ezeknek a holmiknak az összeválogatásánál fontos, hogy biztonságos és egészséges termékeket válasszunk. Azért, hogy olyan környezetet alakítsunk ki a csecsemőnek, ami a leginkább megfelelő lesz a számára. A vegyszermentes, ellenőrzött forrásból származó alapanyagok, a gondosan megvarrt darabok lesznek ennek biztosítékai.

Egy körültekintően megválasztott babatakaró mindennapos kiegészítőtök lehet, amivel biztonságban fogja érezni magát kisbabád. Hiszen az otthonára és az anyukájára fogja emlékeztetni. Az illata és a tapintása megszokottá válik számára, így biztosított a nyugodt pihenés.