hirdetés

A gyerekeknek nem könnyű feladat megtalálni a tökéletes ruhadarabokat. Minél idősebbek, annál nehezebb, hiszen mikor már rendelkeznek saját véleménnyel, szinte lehetetlen lebeszélni őket bármiről, ami már megtetszett nekik. Hiába tudjuk, hogy az a sál, sapka, kesztyű tovább lesz tökéletes állapotban, amit mi választottunk ki, ha a gyerkőcnek nem tetszik. Mi ismerjük a megoldást, tudjuk, hogyan lehet igazságot tenni a soha véget nem érő szülő-gyermek vitában!

Milyen sálra, sapkára, kesztyűre vágynak a gyermekek?

Bár minden gyermek ízlése más, azt mégis elmondhatjuk, hogy mindegyikük arra vágyik, hogy “olyan” sálja, sapkája, kesztyűje legyen, mint a többieknek. Ami divatos, az általában minden csemetének tetszeni szokott. Mi ezzel a baj? Hogy általában pont ezek azok a ruhadarabok azok, amelyek egyáltalán nem melegek, így a hideg ellen sem védenek. Persze ha ezt meg szeretnénk magyarázni egy gyereknek, az szinte lehetetlen küldetés. A legtöbbjük ugyanis csak azt érti a felnőtt magyarázatából, hogy hiába szeretné az adott sálat nagyon-nagyon, mégsem lehet az övé.

Milyen a tökéletes gyerekkesztyű, -sál és -sapka?

A legtöbb szülő persze vágyik a kompromisszumra. Arra, hogy az adott ruhadarabra – amely szerintük is tökéletes – a szemük fénye is rábólintson. A teljesíthetetlennek tűnő cél azonban a megfelelő eszközökkel, módszerekkel nagyon is teljesíthetővé válik.

Minden szülő tisztában van vele, hogy az a tökéletes sál, sapka és kesztyű, amely jól bélelt, erős varrású és jó anyagból készült. Ezek azért fontos tényezők, mert ezek biztosítják, hogy a csemete ne fázzon meg, mikor viseli őket. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a szülők azt szeretnék, hogy lehetőleg több éven át lehessen hordani. Ezeknek a szempontoknak a legtöbb téli ruha képes megfelelni. Na de hogyan lesz a döntés egyszerűbb?

Ilyenkor nagyon is fontos az, hogy kihasználjuk a modernség előnyeit. Érdemes leülni a számítógép, tablet vagy akár a telefon elé, és végigböngészni egy igazán igényes gyermekruhákkal foglalkozó cég honlapját. A kínálatot végignézve megbizonyosodhatunk arról, hogy a megvásárolható darabokat szívesen adnánk-e gyermekünkre. Ezután persze ellenőrizni kell, hogy minden van-e a csemete méretében.

Ha kiválasztottuk azt a néhány darabot, amely a mi elvárásainknak megfelel, akkor következhet a legfontosabb lépés! Vonja be a kicsit a döntésbe! Az általunk már ellenőrzött lehetőségek közül kedve szerint válogathat.

Érdemes kompromisszumot kötni

A gyerekek egy bizonyos kor után egészen határozottan képesek megfogalmazni a véleményüket. Mikor belépnek ebbe a korba, akkor még az egész válogatás előtt érdemes megkérdezi őket is, hogy milyen színű, mintájú ruhadarabra vágynak. Ennek mentén el lehet indulni, ha pedig egy téli ruhaneműt mindenképp ők szeretnének egyedül kiválasztani, akkor a kesztyűt meghagyhatjuk nekik.