hirdetés

Az ország első élményterápiás osztályát alakítják ki a Bethesda gyermekkórház országos égési központjában. A cél az, hogy a betegek és családjuk a lehetőségekhez képest otthon érezzék magukat és így könnyebben viseljék a kezeléseket.

mesekorhaz

Háromszáz gyermek is megfordul évente az országos égési központban, a Bethesda Gyermekkórházban. A 150 nm-es osztályon csak szűkösen tudnak elférni és a tereket sem tudják rendesen kihasználni. Emiatt fogják hamarosan átalakítani a teljes részleget. Itt lesz Magyarországon az első mesekórház élményterápiás központ.

Velkey György főigazgató elmondása szerint a mesekórház egy gyerek és családközpontú részleg lesz, színes terekkel, mesefigurákkal, interaktív játékokkal és komputer-technika segítségével teszik kellemesebbé a kisbetegek lábadozását.

A felújítást a Heim Pál Alapítvány támogatja. Szombaton jótékonysági koncerttel, bor és képzőművészeti aukcióval gyűjtöttek az osztály átalakítására. A szervezők reményei szerint az itt befolyó összeg is segít majd abban, hogy már tavaszra elkészüljön az első magyarországi mesekórházi részleg.