hirdetés

A Pokémon GO néhány nap alatt teljesen felforgatta a világot. Emberek tódulnak ki tömegesen az utcákra és a közterekre azért, hogy okostelefonjaikkal virtuális szörnyeket foghassanak, és így különböző képzeletbeli szinteket ugorjanak meg. Bizonyos szempontból ez jó, mert nem a sötét kis szobáikban dekkolnak az emberek. Azonban veszélyes is lehet, pszichésen.

pokémon go 2

A Pokémon GO-nak vannak lelkes követői, és vannak, akik nem szeretik. Az élet ilyen kegyetlen. Azonban nem kell aggódni, ha valaki mértékkel játszik, abból nagy baj nem lehet. Szakértők szerint  ez egy képzeletvilág, amibe nagyon könnyű belekerülnie olyanoknak, akiket nem ér más sikerélmény az életben, illetve akik nem tudják tartani a határokat. Ezek az emberek teljesen elszakadnak a valóságtól, s nem érdekli őket, ha egy kertbe besétálással magánlaksértést követnek el, sem az, hogy jön az autó.

A Pokémon GO azért is veszélyesebb, mint az eddigi, hasonlóan népszerű játékok, mert ez olyan felületen játszható, ami manapság mindenkinek van, egy okostelefonnal.

Ezért is érdemes a szülőknek fokozottan figyelniük arra, mire használja a gyermekük a telefont.

A számítógépes játékok bizonyítottan növelik a gyerekek reakcióidejét. Az olyan játékokra, mint a Pokémon GO, a labilisabb emberek szoknak rá. Ha egy gyerekkel eleget foglalkoznak, akkor nem a játékra lesz szüksége ahhoz, hogy fontosnak érezze magát, ha pedig egy embert elég sikerélmény ér, akkor nem a játéktól fogja ezt elvárni.

Sokkal célravezetőbb, ha a szülő megtanítja a gyermekét a mértéktartásra, amibe a napi egy óra számítógép vagy tévézés még belefér.