hirdetés

Megújul a legendás Hollywood felirat Los Angelesben. Az ikonikus látnivalót a jövő évi 100. jubileumi évfordulóra pofozzák ki kicsit. Azt nem tudjuk maga a látvány mennyire fog megváltozni de az biztos aki járt ott és fogózkodott, annak a régi felirat több mint kincset fog jelenteni.

 

A domboldalon található felirat a 2023-as 100. évfordulója alkalmából szeptember 19-étől egy nyolchetes felújításon esik keresztül – jelentette be ma a Hollywood Sign Trust és a Sherwin-Williams festékkereskedő, írja a Deadline.

„A felirat Los Angeles büszkesége, és izgatottan várjuk a rajongókat szerte a világon, hogy láthassák ezt az átalakítást a rendkívül különleges 100. évforduló alkalmából” – mondta csütörtökön Jeff Zarrinnam, a Hollywood Sign Trust főnöke.

A felújítást egy 10 főből álló csapat fogja végrehajtani, melynek tagjai a tábla minden betűjét nagy nyomáson lemossák, majd lealapozzák, végül pedig újra lefestik mind a kilenc betűt.

Ha az időjárás engedi, a tervek szerint a renoválás hétfőn kezdődik, majd szeptember 26. és 30. között a festés előkészítése következik. Ezután pedig maga a festés, a teljes felújítás pedig várhatóan nyolc hét elteltével fejeződik majd be.