hirdetés

Megszüntette a rendőrség szerdán a Pécsi Egyházmegye egyik papjával szemben, kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást – erősítette meg a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság (BMRFK) a hvg.hu értesülését az MTI-nek.

reverenda-720x480Az ügyről Udvardy György pécsi  megyés püspök múlt hétfőn kiadott közleményében azt írta: az egyházmegye papja “súlyos erkölcsi okokra hivatkozva a papi szolgálatból való elbocsátását kérte évekkel ezelőtt történt események kapcsán, amelyek felvetik a fiatalkorú veszélyeztetésének alapos gyanúját”.
“Önmagára vonatkozó bejelentését előzetes vizsgálat keretében kivizsgáltam, és (…) minden papi működés gyakorlásától azonnali hatállyal felfüggesztettem” – tette hozzá akkor a főpásztor.
Korábban közölte azt is, hogy a pap bejelentésével kapcsolatosan minden szükséges egyházi és világi hivatalos lépés megtörtént.
Udvardy György a gyanú tárgyát képező cselekmény részleteit nem ismertető korábbi kommünikéjében arról is beszámolt, hogy azon intézmények vezetői, nevelőtestületei és iskolai osztályai, ahol az érintett pap tanított, tájékoztatást kaptak.
A BMRFK az MTI érdeklődésére közölte: a kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt folytatott nyomozást szerdán megszüntette. “A nyomozásban beszerzett tanúvallomások szerint a férfi cselekedetével az akkor még kiskorúak testi, értelmi, erkölcsi vagy érzelmi fejlődését nem veszélyeztette. A nyomozás során más bűncselekmény elkövetésének gyanúja sem merült fel” – írták.

MTI