hirdetés

Puszta kezével védte meg kisgyermekét egy indiai nő egy tigristől. A hős adja pradesi anya súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett de túlélte az ádáz harcot. A baba is jól van bár őt is intenzíven ápolják. Sajnos a tigrisek India-szerte egyre gyakrabban támadnak emberekre.

 

Súlyos sérüléseket szenvedett az a nő, aki puszta kézzel szállt szembe egy tigrissel, hogy megmentse 15 hónapos kisbabáját. Az anyára és kisfiára vasárnap, egy mezőn támadt rá a ragadozó az indiai Madja Prades államban, egy tigrisrezetvátum közelében.

Kiugrott a bozótból, ráharapott a gyerek fejére, és megpróbálta elvonszolni, amikor a nő közbelépett. Már percek óta küzdöttek, mire a sikolyokra felfigyeltek a falubeliek, akik köréjük sereglettek és elkergették a tigrist.

A nőnek kilyukadt a tüdeje és több mély sebet ejtett rajta az állat, súlyos az állapota. A kisfiú a fején sérült meg. Mindkettejüket intenzív osztályon kezelik.

Az eset a BBC cikke szerint pánikot okozott a falubeliek körében, nem ritkák azonban az efféle támadások a rezervátum környékén: tigrisek és elefántok gyakran tévednek be a közeli településekre.

A jelenség India-szerte egyre gyakrabban megfigyelhető. Szakértők szerint azért egyre több a konfliktus az emberek és az állatok között, mert utóbbiak természetes élőhelyeit elpusztítja a gyors urbanizálódás, így azok a falvakban és városokban keresnek maguknak zsákmányt és rejtekhelyet.