hirdetés

Újabb postás hagyta el a leveleket. Ezúttal kutyasétáltatás közben talált kézbesítetlen leveleket egy fiatal pár Sopron bánfalvi részén. A próbaidős postást úgy tudjuk elküldték. Nemrég hasonló estre volt már példa.

magyar postaEgy 20 literes, kék szemeteszsákban több mint 140 küldemény, köztük számlák is voltak – ezt találta meg egy fiatal pár nemrég Sopronban. A kézbesítetlen levelek a lakott területtől körülbelül száz méterre voltak a bánfalvi városrészben. Egy részüket gumival fogták össze úgy, ahogy a postások szokták rendszerezni a leveleket –írta a Kisalföld. .

A pár bement a bánfalvi kispostára, és megkérdezték, hogy nem hiányoznak-e levelek, de ott nem tudtak semmiről. Összefutottak a postásfiúval is, de azt mondta, nem tudja, hogyan kerülhettek a küldemények az erdő szélére.

Ezek után keresték fel a Kisalföld szerkesztőségét, ahol elmondták az esetet, majd onnan a soproni főpostára vitték a küldeményeket a hivatalvezetőnek. Ő intézkedett végül, és a levelek többségét még aznap eljuttatták a címzettekhez.

A Magyar Posta szóvivője közölte: a helyi postavezető vizsgálatot rendelt el, és kiderült, hogy a próbaidejét töltő, új kézbesítő hagyta az erdőszélen a küldeményeket. Addig a munkájával kapcsolatban nem volt panasz, de az eset miatt kirúgták.

2016 februárjában egy hajdúszoboszlói postás nem adta át a pénzküldeményt a címzettjének, hanem a nevében aláírta a papírt, és zsebre rakta a 92 457 forintot. 2015-ben másfél év börtönre ítéltek egy postai ügyintézőt, aki nem rögzítette a számítógépes rendszerben a befizetett csekkeket, hanem elrakta a pénzt. 200 ezer forintot sikkasztott. 2014 augusztusában értesítette az egyik debreceni posta vezetője a rendőrséget, hogy egyik alkalmazottja aznap nem kézbesítette a rábízott pénzt, őt Budapesten fogták el öt nap után.