hirdetés

Nem kér bocsánatot a szülőktől a nyitrai kórház, ahol életét vesztette egy 3 éves kisfiú. Nem volt az újraélesztéshez megfelelő berendezés, emiatt halt meg a kisfiú.
kórházi dolgozókA 3 éves Sebastián cukorbetegsége miatt került kórházba, ám mikor rosszul lett az intenzív osztályon, az ápolók nem tudták újraéleszteni, mert nem volt a közelben a megfelelő készülék. Ez végül a gyerek halálához vezetett – írja az Új Szó.

Egy külső vizsgálaton már megállapították a kórház hibáját, 8500 eurós pénzbírságot szabtak ki a mulasztás miatt, a belső vizsgálat viszont még nem ért véget. Az viszont már kiderült, hogy a nővérek nem figyelték folyamatosan, az ágya mellett nem volt bekapcsolva a szívmonitor és az édesanyja vette észre, hogy a fiú elkékült. Sebastiánt átszállították Pozsonyba, de ott már csak az agyhalál beálltát tudták megállapítani.

Sebastián szülei azt várják, a kórház ismerje el, hogy hibázott, kérjen elnézést tőlük és helyezze el a gyermekgyógyászati intenzív osztályon azokat a plakátokat, melyeket ők készíttettek, és melyeken Sebastián fényképe látható az Emberség, Együttérzés, Etika felirat mellett. A kórház vezetői találkoztak a család jogi képviselőjével, át is vették a plakátokat, de úgy döntöttek, kihelyezése nem volna illő. Az ügyben a rendőrség halált okozó hanyagság miatt folytat eljárást, és a szülők kártérítési pert akarnak indítani a kórház ellen.

A gyermekgyógyászati osztály főorvosa lemondott, de azt nem lehet tudni, döntése összefüggésben áll-e a tragédiával.