hirdetés

Végre nem koronavírusos hír. Megérkezett az első fekete gólya Magyarországra. A Gemenc Zrt. rendszeresen ad hírt a gemenci bekamerázott fészekről, ahova március 2-án reggel megérkezett az első várva várt fekete gólya.

 

A Gemenc Zrt., a Duna–Dráva Nemzeti Park, valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület együttműködéséből fakadóan 2013 óta egy feketególya-pár életét követhetik az érdeklődők nyomon a bekamerázott fészek segítségével.

Az Afrikából érkezett fekete gólya a fészek elfoglalása után közel fél óráig rendezgette és takarította azt, majd feltehetőleg élelem után nézve elrepült. 2013 óta ebben a fészekben összesen 31 tojást raktak a madarak, összesen 13-an repültek ki.

A webkamerás megfigyelés nemcsak a szakembereknek nyújt fontos információkat, hanem az erdőgazdaság és az együttműködő partnerek segítségével a természetvédelmi szemléletformálásában is sokat segít. Idén a Gemenc Zrt. a hivatalos weboldalán (www.gemenczrt.hu), valamint az Ökoturisztikai Központ Facebook-oldalán rendszeresen hírt fog adni a fészekben zajló mindennapokról. Fotókkal, videókkal, szöveges tartalommmal várják az érdeklődőket.

( TE)