hirdetés

Megéri iskolaőrnek menni
2020-07-15 23:41

Jó meló lesz iskolaőrnek lenni. Pest megyében közel negyedmilliót lehet majd havonta keresni, azaz 10 ezer forinttal többet, mint máshol. Ráadásul ezen összeg sok helyen a pedagógusok bérénél is több.

 

Vidéken bruttó 220 ezer forintot, Pest megyében és a fővárosban 230 ezret keresnek majd az iskolaőrök – derül ki a rendőrség honlapján közzétett tájékoztatásból.

A képzés közel egy hónapos időtartamára már járó, nagyjából nettó 150 ezres bérek mellé évi 200 ezer forint cafetériát ígérnek, valamint egyenruházati ellátást.

Már korábban is keringett egy túl hamar megjelent hirdetés a Facebookon, amely szerint a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a fenti ajánlattal vetette ki hálóját. Az összeg az állást kereső biztonsági őrök körében derültséget keltett, a Pedagógusok Szakszervezte viszont a tanárokra nézve megalázónak nevezte a fizetést, amiről mostanra kiderült, hogy valós.

A hirdetésben olvasható továbbá, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie az iskolaőröknek, valamint az is, hogy melyik intézményekbe keresik őket.

Az USA-ban sok helyen bevált az iskolai rendőrség intézménye.