hirdetés

Az egypetéjű ikreket általában szüleik meg tudják különböztetni, de a wales-i hármasikrek esetében még az édesapjuknak és édesanyjuknak is komoly fejtörést okozott, hogy a kinézetre, súlyra, miliméterre pontosan megegyező kislányaikat hogyan ne keverjék össze.

ikrek

 

Karen és Ian Gilbertnek egy éve születtek meg a hármasikrei az akkor három éves lányuk mellé. A babák azonban annyira hasonlítanak egymásra, hogy még a szülőknek nehézséget okoz megkülönböztetni őket egymástól.

Eleinte a csecsemők csuklójára erősített kórházi szalag segített nekik, amit aztán hétről hétre cserélgettek rajtuk, ahogy nőttek a babák. Hamarosan azonban új praktika után kellett nézniük, mivel a szalagok folyton lepotyogtak a mozgékony babák karjairól. Így viszont fennállt a veszélye, hogy egyszer csak elvesztik a szülők a fonalat, és fogalmuk sem lesz, melyik gyerek melyik.

 

Ezért manapság az édesanya néhány naponta színkóddal látja el a gyerekeit: az egyiknek rózsaszín, a másiknak zöld, a harmadiknak pedig lilára festi a lábkörmét körömlakkal, hogy elkerüljék a keveredést.

 

 cinkelt ikrek3

-Még számunkra is teljesen egyformának néznek ki, mint három tojás. Képtelenek vagyunk őket megkülönböztetni. Néha valami alapján azt hiszem, hogy ki tudom találni, melyik melyik, de sokszor előfordul, hogy tévedek. –meséli az anyuka.

 

Nem is csoda, mivel a három kislány miliméterre pontosan olyan hosszú, és grammra is ugyanannyit nyomnak amellett, hogy a hajuk és a szemük színe is pontosan ugyanolyan, ahogy az az egypetéjű ikreknél dukál.

 

Nem csak a gyerekek megkülönböztetése okoz gondot a szülőknek, de a hétköznapi gondok és a négy gyerekkel járó költségek is. Hetente 168 pelenkát, 84 üveg tápszert és 10 csomag törlőkendőt használnak el. A mosógép szinte egész nap megy a házban, akárcsak a mosogatógép.

 

harmasikrek, anyuka

A természetes úton születő egypetéjű hármasikrek igen ritkák, egy ilyen terhességre való esély 160.000 az egyhez. A házaspár ráadásul nem is tervezett nagy családot, az édesanya tökéletesen elégedett volt az egy leánygyermekével, aztán mégis úgy dötöttek, Faye lányuknak is jár egy kistestvér. Igencsak meglepődtek hát, amikor az első ultrahangos vizsgálaton kiderült, nem egy, hanem rögtön három gyerekük fog születni.

 

A család azóta szépen összerázódott, és végül beletanultak a hármasikrek mindennapos gondozásába is. Ma már olyan nagy rutinra tettek szert, hogy akár egy óra alatt össze tudnak készülődni, hogy elugorjanak a sarki boltba…

(Daily Mail)