hirdetés

Valószínűleg élelemszerzési szándékkal hatolt be az óvoda udvarára egy barna medve az orosz Távol-Keleten fekvő Habarovszkban, ami előtt egy bevásárlóközpontban sétálgatott. Az állatvédők felháborodtak azon, hogy a hatóságok az óvoda területén lelőtték a medvét.

barna medve a városban

Az orosz médiában közzétett videofelvételeken látni lehet a medvét, amint szerdára virradó éjjel kétségbeesetten kóborol a bezárt bevásárlóközpont folyosóin.

A helyi rendőrség szerint az állat végül kijutott a 600 ezres lakosú Habarovszk déli részén fekvő bevásárlóközpontból, majd behatolt egy óvoda udvarára.

Mielőtt megérkezett volna az állatorvosi szolgálat, lelőtték a medvét, hogy ne tudjon a lakosokra támadni – közölte a Habarovszki területi Nyomozó Bizottság.

A vadállat tragikus vége felháborította az állatvédőket, akik szerint élve el lehetett volna fogni a medvét.

A rendőrség teljesen megőrjítette a medvét, amikor megpróbálta kifüstölni. Amikor pedig tényleg pánikba esett és védekezni kezdett, lelőtték – mondta Natalja Kovalenko, egy helyi állatvédő szervezet vezetője a Vesztyi.ru hírportál szerint.

Az orosz Távol-Keletet sújtó nyári árvizek után egyre több kiéhezett medve hatol be lakott övezetekbe az ősz eleje óta. A helyi hatóságok szerint csak a Habarovszki területen öt medvetámadást jelentettek, amelyek közül egy halállal végződött.