hirdetés

Helyreállt a rend az osztrák–szlovén határon a Spielfeld–Sentilj határátkelőnél, vagyis az osztrák hatóságok nem engedik ellenőrizetlenül átlépni a migránsokat Ausztriába.

szlován-osztrák határ

Megoldódott a menekültkáosz a szlovén–osztrák határnál. Ez annak is köszönhető, hogy felgyorsult a migránsok utaztatása, vagyis folyamatosan szállítják a buszok a menekülteket a spielfeldi határátkelőtől az osztrák nagyvárosokban kialakított befogadóközpontokba.

Erre azt követően került sor, hogy csütörtökön és pénteken is kitörtek a spielfeldi határátkelőnél a senki földjén kialakított tranzittáborból a menekültek, sőt pénteken már a határ őrizetét is feladták az osztrákok. Mindennek nyomán ezrek indultak gyalog a 67-es számú főúton, illetve a vasútvonal mentén a töltésen Graz felé.

A hatóságok szombat estére viszont újra lezárták a tábort és újra csak annyi migránst engednek ki a határátkelő területére, amennyit a buszok el tudnak vinni. A tábor előtt az emberek a repülőtereken alkalmazott módszer szerint kanyargósan felállított kordonok között sorban állva, aránylag türelmesen várják a buszok érkezését.

Eközben a szlovén oldalon, Sentiljben található tranzittábor teljesen kiürült, vagyis a szlovének mindenkit áttereltek az osztrák oldalra.