hirdetés

Szuper lázmérőt dobott piacra a Withings. Csak elhúzzuk a homlokunk előtt, és máris mutatja az eredményt. Mondjuk nem ez az első szuperkütyüje a gyártónak, hisz okosmérlege és okos-vérnyomásmérője is van.

 IOS lázmérőAki tudja, milyen nehéz egy nyűgös, beteg gyerek lázát megmérni, az fogja csak igazán értékelni a Withings most forgalomba került lázmérőjét. A januári CES-en ugyan már bemutatták, azonban csak mostantól az Egyesült Államokban 100 dolláros áron, és a világ többi részén is elérhető lesz nemsokára.

A Thermo nevű lázmérőt csak végig kell húzni a homlok előtt egycentis távolságon belül, hogy megtörténjen a leolvasás. Mindössze két másodperc alatt 4000 mérést végez a lázmérő 16 infravörös érzékelője, hogy megtalálja a legforróbb pontot (HotSpot Sensor technológia). Algoritmus korrigálja a torzításokat, amelyek például a bőr hőveszteségéből vagy a környezeti hőmérsékletből adódnak.

Amikor befejezi a mérést, kétszer rezeg a lázmérő, és már mutatja is az eredményt, beállítástól függően Celsiusban vagy Fahrenheitben. Emellett színkódot is felvillant: a zöld a normál testhőmérsékletre utal, a narancssárga a kissé emelkedettre, a piros viszont már egyértelműen lázat jelez.

A lázmérő vezeték nélküli kapcsolaton küldi el a mért értékeket az androidos vagy iOS-es okostelefon Thermo appjának, amelyik ebből lázgörbét készít, megoszthatóvá teszi az eredményeket, sőt láz esetén még értesítést is küld, amikor újra lázat kellene mérni.

A lázmérő energiaellátásáról két darab AAA elem gondoskodik, két teljes éven keresztül.