hirdetés

Egyszerűbb dolga lesz az erdőfenntartónak a hivatalos ügyekkel is. Az erdőtörvény módosításával a fenntartható gazdálkodás mellett növekedhet az erdőterület Magyarországon, miközben javulhatnak a természeti, környezeti állapotok is .

 

esőerdőFazekas Sándor miniszter közölte, hogy az új módosítással a magán és az állami tulajdonú erdők még markánsabban elkülönülnek. Az állami erdők döntően jóléti funkciót töltenek be, nemzeti kincset jelentenek, a magán erdők pedig gazdálkodási kategóriába tartoznak – ismertette.

A miniszter beszámolt arról is, hogy egyszerűbbek lesznek az engedélyezési eljárások, csökkennek, illetve jó néhány esetben megszűnnek a hatósági eljárási díjak. A fenntartható erdőgazdálkodás lehetővé teszi, hogy Magyarországon az erdőterület növekedjen – hangsúlyozta, és megjegyezte az elmúlt száz évben megduplázódott, kétmillió hektárra nőtt a magyarországi erdők területe, ezt a folyamatot kívánják a jövőben erősíteni.

Lázár János Miniszterlnökséget vezető miniszter nemrégiben jelentette be, hogy az erődterületeket 20 százalékról 27 százalékra növelnék.