hirdetés

Pokémon Go-szerelmesek, figyelem! Már itthon is hivatalosan elérhető az új őrület. Persze aki nagyon akarta, eddig is megtalálta a módját, hogy csatlakozzon az új játékhoz, amely minden eddigi rekordot megdöntött már.

pokémon go

A játék lényege, hogy megtaláljuk a „zsebszörnyeket”, de nem akárhogy: útra kell kelnünk mobiltelefonunkkal, hogy koordinátáik alapján begyűjtsük őket, azaz virtuálisan kell elkapnunk őket.

Eddig ügyeskedni kellett ahhoz, hogy Magyarországon letölthessük a játékot, például egy amerikai kamuregisztrációval, de ma délelőtt a Pokémon Go hivatalos Facebook-oldalán bejelentették, hogy újabb 26 országban hozzáférhető az alkalmazás, köztük Magyarországon. Így már nem kell mást tenni, mint megnyitni a Play Áruházat vagy az App Store-t, és egyszerűen letölteni, aztán elindulni és vadászni.

Azonban vannak veszélyei is a játéknak. A CNBC szerint kedden a Pokémon már elérte a 21 milliót a napi aktív felhasználók számát tekintve az Egyesült Államokban, amivel minden idők legsikeresebb mobilos játéka lett az amerikai piacon. Az eddigi rekorder a Candy Crush Saga volt, amivel a csúcson naponta 20 millióan játszottak – derül ki a SurveyMonkey adataiból.

A játék a megjelenése után öt órával már az USA legnépszerűbb alkalmazása volt, hatalmas profitot hoz a tulajdonos cégnek, a Nintendónak. A játékkal kapcsolatban eleinte biztonsági aggályok merültek fel, de az első javítócsomagukban már korrigálták is a problémát.

Arra viszont senki nem számított, hogy az alkalmazás izgalmas része, a valóság és virtuális összemosása ennyire veszélyesnek bizonyul majd. Többen nekisétáltak ugyanis a fáknak, oszlopoknak, sőt még vezetés közben is Pokémonokat gyűjtenek a felhasználók.