hirdetés

Az első könyvszállítmány Székesfehérvárra érkezett meg, az ütemterv szerint szeptemberig minden iskolába megérkeznek a tankönyvek.

tankönyvek

 

Az országban az első szállítmány Székesfehérvárra, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolába érkezett meg.

A tervek szerint augusztus 25-ig minden iskolába eljutnak a tankönyvek. Czunyiné Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára kiemelte, hogy megfelelő minőségű tankönyvekből fognak tanulni a gyerekek, az OFI segítségével modern kiadások is vannak a csomagokban, négy ingyen térképpel kiegészülve.

Az ősszel induló köznevelési portálon a törzsanyagokhoz kapcsoló digitális tartalmak is elérhetőek lesznek, nemcsak pedagógusok, a diákok és a szülők számára egyaránt.

A tankönyvekért szeptember 15-ig kell fizetni, amikhez a most következő tanévben az elemi 1-3 osztálya ingyen juthat hozzá. Térítésmentes vagy támogatott formában az általános- és a középiskolás tanulók 63 százaléka kaphat könyveket.

Tőczik Zsolt, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) ügyvezető igazgatója közölte: idén 12 millió 200 ezer tankönyvet rendeltek meg az iskolák 11,85 milliárd forint értékben, ezek mintegy 12 500 raklapon férnek majd el.

Megjegyezte, hogy naponta 300 iskola kapja meg tankönyvcsomagját országszerte a Magyar Posta jóvoltából. Pótrendelésre augusztus 21-től van lehetőségük az intézményeknek, akkortól küldhetnek visszárut is a könyvtárellátónak, a pótrendeléseket szeptember végéig leszállítják – mondta.

(Esti Újság – MTI/ Fotó: MTI)