hirdetés

Vádat emeltek azon két testvér ellen, akik idős anyjukat nem ápolták elhanyagolták. Az édesanya saját vízeletében és székletében fekve gyengült le, ételt sem kapott nagyon  és halt meg. Most vádat emeltek a miskolci kegyetlen gyerekek ellen.

BueNueGY-bilincsesferfiGyermekei nemtörődömsége vezetett egy asszony halálához Miskolcon. A vádiratból kiderült, hogy a két testvér közös házban éltek édesanyjukkal, aki 2007-ben egy súlyos betegség miatt részlegesen lebénult. Csak bottal és gyermekei segítségével tudott járni, bal kezét kevésbé jól tudta használni. 2013-ban kórházba került kétoldali combcsonttörés miatt, amit megoperáltak. Az asszonyt később jó állapotban hazaengedték.

A kezelőorvosok azonban gyógytornát és rendszeres kontrollvizsgálatot írtak elő az édesanyának, akit otthon ismét két gyermekének kellett volna ápolnia és gondoznia. Csakhogy a testvérek nem tettek semmit, nem gondoskodtak arról, hogy anyjuk eljusson a vizsgálatokra, és gyógytornászhoz sem vitték, továbbá a megfelelő táplálékot sem biztosították számára. Az idős asszony fizikai állapota emiatt rohamosan romlott, 2014-re már nem tudott önállóan járni, tisztálkodni és táplálkozni sem. Egy idő után saját vizeletében és székletében feküdt a penészes ágyán.

Az idős édesanya harmadik gyermeke, a tőlük külön élő lány értesítette a háziorvost, aki 2014 április 11-én az ágyában fekve talált rá az asszonyra. Hiába szólongatta, nem tudott vele kommunikálni, ezért kihívta a mentőket. Az idős asszonyt még aznap kórházba szállították, ahol nem sokkal később elhunyt.

Az elhunyt nő gyermekeit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emeberöléssel vádolják. A felkavaró ügyben szerdán hoz ítéletet a miskolci bíróság. Ha beigazolódik a testvérek bűnössége, tíztől húsz évig terjedő börtönre, vagy akár életfogytiglanra is számíthatnak.