hirdetés

Sikeresen megrendezték Egerben a Diákolimpiát a 2002-es 2003-as születésű labdarúgóknak. Az örömbe azonban jó nagy üröm is volt rendesen, mert egy zuglói kislányt sajnos kétes és vitatott körülmények közt kizártak a szervezők a csapatát pedig súlyos pontlevonásokkal büntették. Nos, hogy kinek volt igaza már mindegy is, de egy diákolimpia szellemébe talán nem nagyon fér bele az, hogy a szervezők lerendezzék az ügyet egy vállrándítással és azzal, hogy bocs hibáztunk.

Diákolimpia

Bár nagy reményekkel indult útnak Egerbe a zuglói, azaz Budapest legjobb suli focicsapata az egri Diákolimpiára, hamar elszállt minden reményük a kis lurkóknak. Egyrészt azért, mert hiába volt a csapat tagja egy tehetséges kislány, aki játszhatott a kerületi diákolimpiai selejtezőkön, sőt aztán a fővárosi döntökön. De még Egerbe is pályára léphetett a Diákolimpián, igaz később a szervezők Budapest legjobbjaitól a kislány szereplése miatt elvették a győzelemért adott 3 pontot és a kislányt eltiltották a további játéktól. Nos ezen eseten mindenki felháborodott. Mondhatni jogosan, hisz a versenykiírás nem volt egyértélmű az ilyen esetekre. Ráadásul az MLSZ szabályzata alapján 14 éves korig kislány játékos is focizhat a fiúk közt. Nos mindez a Diákolimpia szervezeőit és rendezőit nem igazán érdekelte.

Az ügyben az is felháborító, hogy bár minden csapat játékosának nevei és nemei is ismertek voltak a Diákolimpia szervezői elött, hiz ezeket jó előre le kellett adni, ezt a szervezők, hogy hogy nem vették észre ? Hát fura. Hisz egy kislány neve és neme meg a fotója alapján nehezen összetéveszthető egy 11-12 éves fiúval.

Az is értelmezhetetlen, hogy a Diákolimpia szervezői, akkor miért nem játszatták újr a meccset ?

Ráaádásul a legdurvább az egész ügyben, hogy az ellenfél csapatának vezetőjét nem zavarta egy kislány szereplése, sőt ő is beleegyezett abba, hogy a kislány játszhasson. Nos az egri Diákolimpia szervezőit ez sem érdekelte. Sőt még a reklamáló és értetlenkedő tanárokra rá is parancsoltak, hogy ne okoskodjanak.

Nos mindent egybe vetve az egri Diákolimpia szervezői lerendzték az esetet egy vállrándítással.

Én felvagyok háborodva az egész eljáráson. Érthetetlen volt ez a diszkrimináció és az, hogy egy MLSZ szabályzat, egy szakszövetségi szabály az itt nem érvényes. Arról nem is kívánok már semmit sem mondani, hogy a szervezők elismerték, hogy hibáztak, de lerendezték mindezt egy vállrándítással. A csapat tagjait mindez megviselte tény, de kérem itt nem doppingról volt szó, hogy ki kelljen zárni v alakit. Itt arról volt szó, hogy a diákolimpia szervezői sajnos félreérthető vagy rossz versenykiírást alkalmaztak és nem vették figyelembe a szakszövetségek szabályait sem. – mondta egy felháborodott szülő.

Természetesen lehet azzal vádolni minden szülőt és gyereket, hogy elfogultak. Azonban az tény, hogy a versenykiírás nem volt egyértelmű ezen ügyben és sajnos az MLSz szabályai is itt érvénytelenek voltak. Hogy miért, azt ma sem tudni.